Olej Tsubaki - Odkryj moc natury dla swojej urody
Olej Tsubaki, znane również jako olej kamelii, jest naturalnym olejem pochodzącym z nasion rośliny Camellia Japonica. Jest to popularny składnik w kosmetykach i ma wiele korzyści dla skóry.
Olej Tsubaki - Odkryj moc natury dla swojej urody
Olej Tsubaki, znane również jako olej kamelii, jest naturalnym olejem pochodzącym z nasion rośliny Camellia Japonica. Jest to popularny składnik w kosmetykach i ma wiele korzyści dla skóry.
Retinol w kosmetyce: jak działa i dlaczego warto go używać?
Retinol to pochodna witaminy A, która jest niezbędna dla zdrowia skóry. Jest to silny przeciwutleniacz, który pomaga w walce z wolnymi rodnikami i chroni skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi przez czynniki zewnętrzne, takie jak zanieczyszczenia środowiska.
Witamina C (Ascorbic Acid, kwas l- askorbinowy) jest niezbędna w wielu procesach biochemicznych naszego organizmu ale nie jest przez nas wytwarzana więc musimy dostarczyć ją z zewnątrz. W kosmetyce witamina C dzięki silnemu działaniu anty aging uważana jest za witaminę młodości.
Złoto to uosobienie bogactwa i młodości. Ten drogocenny kruszec to nie tylko ozdoba w formie biżuterii, od starożytności ceniono je również za jego dobroczynne właściwości dla skóry i zdrowia.
Nowy Rok przed nami, na pożegnanie roku 2020 przedstawiamy produkty, które kupowaliście najchętniej.
Miodu używa niemal każdy i to nie tylko ze względu na słodki smak. Miód to skarbnica witamin, ma szerokie zastosowanie w medycynie i kosmetyce.
Życie w biegu, ogrom ciążących obowiązków i ani chwili dla siebie. Ciągłe myślenie, że życie umyka zbyt szybko, że coś nas omija. Ciągłe dążenie do perfekcji, zwracanie uwagi co inni powiedzą. To zabawne, ale nawet chodzimy szybciej niż nasi dziadkowie, aby zrobić więcej i szybciej.
Aloes z łacińskiego Aloe Vera jest rośliną, sukulentem pochodzącym z Półwyspu Arabskiego i Afryki. Może przetrwać nawet najcięższe upały i trudne warunki bez dostępu do wody. Z cudownych właściwości leczniczych aloesu korzystano już w starożytności.
Oleje roślinne pomagają w utrzymaniu dobrej kondycji skóry. Olej rzepakowy kosmetyczny to jeden z nich, pozyskiwany z rzepaku kanadyjskiego Brassica napus występującego w Europie i Azji. Korzystny wpływ oleju canola zawdzięczamy jemu bogatemu składowi.
Wiele mówi się, aby wybierać świadomie. Etykiety na kosmetykach to skarbnica wiedzy, nie tylko chwyt marketingowy, aby przekonać nas do zakupu.
Na etykietach kosmetyków pełno jest różnych oznaczeń. Zwróciliście kiedyś uwagę na logo „króliczka” na opakowaniu? „Króliczek” może mieć różne wersje, z dopiskiem „cruelty-free”, „no animal testing”, „not tested on animal”, nie ma jednego ogólnoświatowego logo tego certyfikatu. Co znaczy cruelty-free?
Kwas hialuronowy substancja nazywana eliksirem młodości. Ma silne właściwości nawilżające i ujędrniające. Kilka lat temu kwas hialuronowy zyskał na popularności dzięki zabiegom medycyny estetycznej. Szeroko wykorzystywany w kosmetyce oraz w medycynie.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.